BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 4, 2011

Hari demi hari terpaksa aku lalui......

Salam sejahtera....

2Januari2011
first time aku sampai di Jengka
terasa asing & terasa amat jauh
pendaftaran xb'jalan dgn lancar coz byk mende yg aku xready lg
mende2 yg penting semua aku xsediakan
seb baik bleh lg anta pas2 ni
ntah la nak kate xpernah dftr blaja xpulak
time tu aku xtau mind aku kt mane
ntah la dt ke xkat jengka ni
huhu

Selesai je semua pendftaran
aku terus masuk bilik
alhamdulillah
seb baik dpt gak bilik walaupun sementara
pasni aku xtau la mane aku nak duduk
hope dpt la duduk smpai habis
roomate aku semua bdk dip banking
sempat gak aku usha2 bdk degree tp xjumpa sowg pun
dlm hati bkn main risau tp kat luar nmpak cool je
ye la
esk ape aku nak wat
aku nak p mane
aku sendiri pun xtau
jadual pun xde
fakulti aku sendiri pun pun aku xtau kat mane
huhuhu

last2 minute aku b'msg2 jgk la dgn hanafi w/pun sblom ni aku xrapat sgt ngan dia
dlm situasi skang aku kene wat xmalu da
nt smpai suda aku xde kwn
lg susah idup aku kt sini
akhirnye aku ade gak geng & plan ape yg aku nak wat esk
mencari jadual & mencari klas2 yg bakal aku masuk

3Januari2011
Hari kedua aku disini
aku & hanafi mulakan misi mencari jadual
seb baik la ade kwn klau x sampai sudah aku xjumpa fakulti aku
mane xnye
bgnn tu palnig hujung
ade gak 20minit jln kaki dr kolej
patut la aku tanye bdk bilik ak sowg pun xtau
huhuhu

4Januari2011
Hari ni suda hari ke3 aku menjadi pelajar UiTM Jengka
tapi aku masih lagi mencuba utk menyesuaikan diri berada disini
jauh dari family jauh dari teman2
Aku harus kuat untuk menghadapi segala cubaan & dugaan disini
kata2 semangat dr family & teman2 membuatkan aku akan bangkit dan mencuba sedaya upaya aku untuk teruskan p'juangan aku
InsyaAllah
"Ada hikmah disebalik ape yg aku terjadi"
thanks a lot to my family and friends
LUV U ALL SO MUCH
.............

5Januari2011
Hari ke4 aku disini.aku da start masuk klas & mula blaja.
Dan kawan aku pun makin bertambah.
Alhamdulillah
aku sudah semakin selesa berada disini walaupun xbyk kemudahan yg ade.
At least aku boleh blaja dgn selesa.
xsegan utk aku b'tanye coz kelas aku xramai.
13 org je

6Januari2011
Hari kelas pd siang hari semuanye cancel coz lect ade meeting
so,kitrg amik peluang ni utk keluar ke bandar
kat sini senang jer nak kuar
byk van UiTM yg kuar masuk
bayar je sehinggit sampai jer kt bandar
huhu
Malam lak kitrg ade Kelas bhs ke3
BHS ARAB
haha
da lama da aku tinggal bhs ni
Alhamdulillah dgn adenye klas ni bleh la aku panaskan balik ape yg aku da blaja sblom ni
hope aku dapat wat yg toorrbaek
ape yg best dlm klas ni
ust yg ajar kitrg mmg lwk giler
mmg xthn la gelak dlm klas dia
dr awl smpai akhir klas kitrg asyik gelak je
harap ilmu yg kitrg dapat itu berkat
2jam klas bhs arab
ktrg blaja 3 mende je
ma ismuka?
kaifahaluka?
min aina?
hahaha mmg best r masuk klas ni

7Januari2011
klas aku waktu pg sahaja
habis je klas aku terus kuar ke bandar coz aku akn naik bas ke kajang
seb baiklah aku ade kwn yg nak p kl.
so,aku join la diorang
xde la aku sowg2
Alhamdulillah
aku sampai di serdang dlm pukul 7pm
semuanye selamat
.........
Selamat hujung minggu semua




2 celoteh:

Anonymous said...

hahaha..ciannye suha...
itz ok..pelan2 ye suha..
hanafi pn komplen mende y same kt ira..tp nk wat mcm mne..huhu
insyaAllah, suha boleh buat.. nnt kena d0k luar ye..? dgr kate umah sewa kt situ murah..nnt ira tnye kwn ira ye..die penah blaja kt jngka..
sabr ye syg.. =))

p/s : tlg tgkkn hanafi utk ira tau..hahahahaha

suha asha said...

tu r ira...mmg umh sewa murah tp cm selesa jer...yg dkt ngan kampus semua da penuh....tp pngrh ade ckp td,bdk2 degree nt dpt kolej.tp bgnn kolej tu ngah wat.xtau la bile masa siap...nt dia suh dak2 degree handle prog tuk bdk2 dip..yg semua bdk degree kene duk kolej..orait.insyaAllah.nt sy tgkkan.tp kesian la dia da byk da t'tinggal klas...